Ga naar de Engelstalige pagina
Mariakerk Marcella poseert voor de Bridge of Sighs

In augustus hadden Marcella en Tom weer eens niets beters te doen en togen zij naar Oxford. Zij waren dermate onder de indruk van het universiteitsstadje dat ze nu druk aan het sparen zijn voor een postdoctoraal jaartje ouderwets studentenleven.

Ornament van het St John's College


Hier en daar valt er wat te beklimmen in Oxford. Bovenop de kerktoren van de Mariakerk vergeleken wij het stadsplan met kaartje uit de Lonely Planet.

Zicht op High Street en wat verderop de Christ Church College
 
New College  
Het New College is opgericht in 1264 en is een van de drie oudste colleges in Oxford. Het valt dus niet onvoorwaardelijk "New" te noemen. In totaal heb je zo'n 50 colleges in Oxford. Alle colleges bij elkaar zijn dan de Universiteit van Oxford. Als je aan de Universiteit studeert zit je dus eigenlijk op een van die 50 colleges.
Tom blokkeert de nooduitgang van de Bodleian Library Christ Church College

Christ Church is niet een kerkje ofzo dat toevallig in Oxford staat. Het is de naam van een van de grootste colleges in Oxford, met ongeveer 500 studenten. Alle colleges die wij gezien hebben, kennen hun eigen campus, hun eigen mensa en hun eigen kerk. Christ Church College heeft zelfs zijn eigen weiland dat nu al eeuwenlang middenin de stad ligt.

© Tom 2001
Ga door naar Deel 2